Sobotni kruhov recept

Filane telečje prsi.

sob, 15.09.2012, 12:00

Sestavine

1 kg telečjih prsi

1/4 štruce belega kruha

zvrhana žlica pražene čebule

2 stroka česna

sesekljan drobnjak

1 dl sladke smetane

3 jajca

ščepec soli

 

Priprava

Telečje prsi izkoščičimo, po sredini naredimo v meso žep.

Kruh narežemo na kocke, dodamo jajca, stepeno sladko smetano, praženo čebulo, sesekljan česen, drobnjak in sol po potrebi.

Nadev damo v prsi, žep zašijemo ali zašpilimo.

Na pekač damo svinjsko mast, naložimo prsi in pečemo približno 3 ure pri 180 stopinjah. Vmes večkrat prelijemo s tekočino, ki se nabere v pekaču.

Povezane novice

Petkov kruhov recept
14. september ob 12:00
Tlačenka s popečenimi kruhovimi kockami in hrenovo omako.
Četrtkov kruhov recept
13. september ob 12:00
Sredin kruhov recept
12. september ob 12:00
Torkov kruhov recept
11. september ob 12:00
Ponedeljkov kruhov recept
10. september ob 12:00

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se