Potrebujemo:
* vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
* 1 zelena paprika, 1 korenček
* 2 čebuli, 2 stroka česna
* 3 žlice koruze
* 2 manjši pločevinki tunine
* pločevinka paradižnikovega pireja
* 250 g mocarele
Priprava
* Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, vsaj 250 stopinj.
* Papriko in korenček narežemo na kocke ter stresemo v ponev. Po potrebi prilijemo malo olja in na hitro popečemo.
* Medtem grobo narežemo čebulo in česen ter stresemo k zelenjavi, premešamo in počakamo, da čebula ovene. Odstavimo.
* Dodamo tunino, ki ji pred tem odlijemo odvečno olje, ter oplaknjeno in odcejeno koruzo.
* Vzhajano testo razvaljamo z valjarjem ali raztegnemo v pekaču s prsti, na testo namažemo paradižnik, potresemo z origanom, dodamo zelenjavno omako in obložimo z rezinami ali kockami sira.
* Postavimo v ogreto pečico za 10 minut.
* Ponudimo s sadnim smutijem, ki je obenem sladica.
Koristen nasvet:
Ta pica je prijetno sveža, a le, če ni preveč mastna.