Sobotni namig za kosilo: Pica s poletno zelenjavo in tunino

Ena od »miljavžent« možnosti na klasičnem testu za pico; priprava 10 minut, čas peke 10 minut.

Objavljeno
30. julij 2013 11.51
Mojca Koman
Mojca Koman

Potrebujemo:

* vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
* 1 zelena paprika, 1 korenček
* 2 čebuli, 2 stroka česna
* 3 žlice koruze
* 2 manjši pločevinki tunine
* pločevinka paradižnikovega pireja
* 250 g mocarele

Priprava

* Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, vsaj 250 stopinj.

* Papriko in korenček narežemo na kocke ter stresemo v ponev. Po potrebi prilijemo malo olja in na hitro popečemo.

* Medtem grobo narežemo čebulo in česen ter stresemo k zelenjavi, premešamo in počakamo, da čebula ovene. Odstavimo.

* Dodamo tunino, ki ji pred tem odlijemo odvečno olje, ter oplaknjeno in odcejeno koruzo.

* Vzhajano testo razvaljamo z valjarjem ali raztegnemo v pekaču s prsti, na testo namažemo paradižnik, potresemo z origanom, dodamo zelenjavno omako in obložimo z rezinami ali kockami sira.

* Postavimo v ogreto pečico za 10 minut.
* Ponudimo s sadnim smutijem, ki je obenem sladica.

 

Koristen nasvet:

Ta pica je prijetno sveža, a le, če ni preveč mastna.