Sredin kruhov recept

Beli kruh s sirotko z nadevom iz kranjske klobase in čebule.

Objavljeno
12. september 2012 11.59
Ljubljana 04.09.2012 - Jedi s kruhom.foto:Blaz Samec/DELO
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Sestavine

testo

50 dag bele moke

2,5 dag kvasa, žlička sladkorja

3 dl siroke (ali mleka), sol

nadev

2 čebuli

1/2 kranjske klobase

sol, žlica maščobe

 

Priprava

Moko damo v skledo, solimo, dodamo sladkor in pomešamo. V sredini naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas, prilijemo sirotko in počakamo, da se kvas raztopi, nato pregnetemo.

Testo naj vzhaja eno uro, vmes ga še enkrat pregnetemo. Nato ga stresemo na pomokano površino, tanko razvaljamo (kot za potico), pomažemo z mlačnim nadevom, zvijemo, damo v pekač, preluknjamo z vilicami in pustimo vzhajati vsaj še pol ure. Pečemo 45 minut pri 175 stopinjah.

Za nadev nasekljano čebulo popražimo na maščobi, da postekleni, dodamo na koščke narezano kranjsko klobaso in sol. Nadev mora biti mlačen, ko ga namažemo na testo.