testo
50 dag bele moke
2,5 dag kvasa, žlička sladkorja
3 dl siroke (ali mleka), sol
nadev
2 čebuli
1/2 kranjske klobase
sol, žlica maščobe
Priprava
Moko damo v skledo, solimo, dodamo sladkor in pomešamo. V sredini naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas, prilijemo sirotko in počakamo, da se kvas raztopi, nato pregnetemo.
Testo naj vzhaja eno uro, vmes ga še enkrat pregnetemo. Nato ga stresemo na pomokano površino, tanko razvaljamo (kot za potico), pomažemo z mlačnim nadevom, zvijemo, damo v pekač, preluknjamo z vilicami in pustimo vzhajati vsaj še pol ure. Pečemo 45 minut pri 175 stopinjah.
Za nadev nasekljano čebulo popražimo na maščobi, da postekleni, dodamo na koščke narezano kranjsko klobaso in sol. Nadev mora biti mlačen, ko ga namažemo na testo.