Sredin namig za kosilo: Pečene polnjene paprike

»Filane paprike« iz pečice; priprava 15 minut, čas peke 35 minut

Objavljeno
11. oktober 2013 15.54
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
2 čebuli, 2 stroka česna
2 žlici olja
pločevinka vloženega paradižnika
sol, poper
peteršilj, timijan, bazilika
500 g mešanega mletega mesa
8 paprik
3–4 dl juhe ali vode

Priprava:
1. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.
2. Čebulo in česen drobno narežemo. Pol ju stresemo v lonec in na olju na hitro prepražimo. Dodamo paradižnik, prilijemo vodo ali juho, kratek čas kuhamo, solimo in popramo. Paradižnikovo omako nalijemo v višji pekač.
3. Meso zmešamo s preostalo čebulo in česnom, dodamo nasekljan peteršilj, sol, poper in timijan.
4. Papriko po dolgem zarežemo, pri tem odrežemo tanjši trak (da papriko lepo razpremo), ga drobno sesekljamo in dodamo mesni mešanici, nato papriki odstranimo semena in jo nadevamo.
5. Nadevane paprike položimo na omako. V segreti pečici pečemo 35 minut. Ponudimo kot glavno jed s kosom kruha, solato in nekaj piškoti za posladek.

Različice: Tretjino mesa nadomestimo z rižem, nadev obogatimo s kockami sira, lahko pa tudi zadnjih 10 minut peke v omako stresemo narezane sveže šampinjone.