Sredin namig za kosilo: Solata s šparglji in parmezanom

Presni, da hrustajo; priprava 10 minut

Objavljeno
23. april 2014 11.16
SOLATA S ŠPARGLJI IN PARMEZANOM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

glava zelene solate kristalke

4 zares sveži zeleni šparglji

50 g parmezana v kosu

oljčno olje

sok pol limone

sol, po želji poljubni oreščki

 

Priprava:

Solato očistimo in narežemo ali natrgamo v solatno skledo.

Špargljem odlomimo ali odrežemo spodnji trši del, po potrebi ostrgamo spodnji del stebla in narežemo na tanjše rezine. Stresemo v skledo k solati.

Solati dodamo grobo nariban ali narezan parmezan in jo okisamo s sokom limone, oljem in solimo po okusu.

 

Namig: Ponudimo po kolerabni juhi ob pečenem puranjem zrezku in kuhanem maslenem krompirju.

 

Koristen nasvet: Limonin sok deluje v telesu bazično, kar koristi v poprazničnem času.