3 večji brokoliji z listi
pločevinka sardin v olju
košček pekočega feferona po okusu
sol, poper
100 g parmezana
400 g testenin
Priprava:
Brokoli očistimo. Stebla narežemo na majhne kocke (spodnji del po potrebi olupimo), socvetja pa na manjše kose.
V ponev damo sardine brez olja, potem kocke brokolijevih stebel in sesekljan feferon, na hitro popražimo, prilijemo žlico vode in pokrito dušimo 10 minut.
Medtem v velikem loncu zavremo slano vodo in zakuhamo testenine. Naribamo parmezan.
Ko so testenine napol kuhane, v ponev dodamo še cvetove brokolija, prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine, ali pa segrete zelenjavne jušne osnove in odkrito kuhamo naprej.
Nazadnje v omako stresemo polovico parmezana, pomešamo, dodamo odcejene kuhane testenine, po potrebi še zajemalko vode, premešamo in takoj ponudimo s preostalim parmezanom.
Zraven se prileže motovilec s koruzo ali vloženo čičerko.
Koristen nasvet: Kupimo čim bolj svež brokoli, po možnosti z lepimi listi.