Sredin oljčni recept

Poletna zelenjavna juha.

Objavljeno
17. julij 2012 13.17
Darko Maršič, Casa del Sal, Odprta kuhinja
Darko Maršič, Casa del Sal, Odprta kuhinja
Poletna zelenjavna juha

Lahko je tudi glavni obrok.

 

pol čebule

2 strta stroka česna

1 korenček

1 srednje velik krompir

1 bučka

pest graha

pest stročjega fižola

peteršilj

sol in poper, navadno olje, oljčno olje

 

Priprava

Na minimalni količini navadnega olja prepražimo nasekljano čebulo, dodamo strt česen, narezan krompir, korenček, grah in stročji fižol.

Vse skupaj pražimo 4 do 5 minut, osolimo in popopramo in zalijemo z (raje toplo kot hladno) vodo. Pustimo, da zavre, nato pa naj se juha približno 20 minut kuha na manjšem ognju.

Dodamo narezane bučke in kuhamo še 8 do 10 minut. Pred serviranjem dodamo sesekljan peteršilj in oljčno olje.