Svinjska glava v ješprenovi kaši

To tradicionalno pustno jed so dobile tudi terice - nam jo je pripravila gospa Ida.

Objavljeno
12. februar 2013 17.44
Ida Intihar, Odprta kuhinja
Ida Intihar, Odprta kuhinja
Sestavine za 6 oseb

¼ prekajene svinjske glave (brez kosti)

sol, žlica celih poprovih zrn

2 korenčka, rumen in rdeč, peteršiljeva korenina

strok česna, žlica paradižnikove mezge

500 g ješprenove kaše (ali ajdove)

 

Priprava

Svinjsko glavo in jušno zelenjavo prelijemo z 2 l vode ter malo solimo.

Kuhamo približno 2 uri. Juho precedimo in vanjo zakuhamo oprano kašo (odmerimo 2 dela juhe na 1 del kaše).

Kašo kuhamo približno 40 minut. Medtem meso svinjske glave narežemo na kose.

Kašo stresemo v skledo in po vrhu naložimo narezano meso.

Namig: Gospa Tončka priporoča zraven krompirjevo solato. Ko zmanjka svinjske glave, ponudimo z rebri ...