biskvitno testo
10 dkg sladkorja v prahu, 10 rumenjakov
10 beljakov (s ščepcem soli in zamaškom kisa)
2 vrečki vaniljevega sladkorja
2 dl mrzle vode
25 dkg moke tip 400, vrečka pecilnega praška
preliv
1/2 l domačega terana
½ l vode, limonov sok
5 žlic sladkorja
2 vrečki vaniljevega ali jagodnega pudinga
Priprava
Rumenjake stepajte s sladkorjem v prahu tako dolgo, da dobite rahlo zmes (10 do 15 minut). Prilijte vodo, nato postopoma, po žlicah dodajajte moko, zmešano s pecilnim praškom. Nazadnje narahlo vmešajte še sneg, ki ste ga stepli s ščepcem soli in zamaškom kisa.
Testo vlijte v pekač za dva prsta debelo in 20 do 25 minut pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj, da naraste in se zlato rumeno obarva.
Za preliv pristavite teran in vodo, med kuhanjem dodajte limonov sok in sladkor.
Po navodilih z vrečke odvzamemo del tekočine, jo zmešamo s praškom za puding in to vlijemo v vrel teran z vodo. Kuhamo in mešamo 5 minut, nato polijemo po biskvitu in počakamo, da se ohladi.