Teranova rezina

Sobotni recept.

Objavljeno
07. april 2013 16.14
Irena in Mirko Benčič, Odprta kuhinja
Irena in Mirko Benčič, Odprta kuhinja
Sladko-trpki okus Krasa

biskvitno testo

10 dkg sladkorja v prahu, 10 rumenjakov

10 beljakov (s ščepcem soli in zamaškom kisa)

2 vrečki vaniljevega sladkorja

2 dl mrzle vode

25 dkg moke tip 400, vrečka pecilnega praška

preliv

1/2 l domačega terana

½ l vode, limonov sok

5 žlic sladkorja

2 vrečki vaniljevega ali jagodnega pudinga

Priprava

Rumenjake stepajte s sladkorjem v prahu tako dolgo, da dobite rahlo zmes (10 do 15 minut). Prilijte vodo, nato postopoma, po žlicah dodajajte moko, zmešano s pecilnim praškom. Nazadnje narahlo vmešajte še sneg, ki ste ga stepli s ščepcem soli in zamaškom kisa.

Testo vlijte v pekač za dva prsta debelo in 20 do 25 minut pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj, da naraste in se zlato rumeno obarva.

Za preliv pristavite teran in vodo, med kuhanjem dodajte limonov sok in sladkor.

Po navodilih z vrečke odvzamemo del tekočine, jo zmešamo s praškom za puding in to vlijemo v vrel teran z vodo. Kuhamo in mešamo 5 minut, nato polijemo po biskvitu in počakamo, da se ohladi.