Torkov breskvin recept

Pečena rdeča pesa z breskvijo in kremo iz kozjega sira.

tor, 03.07.2012, 12:00

Pečena rdeča pesa z breskvijo in kremo iz kozjega sira

Presenečenje za zahtevne 
vegetarijance1 breskev

30 g rjavega sladkorja

4 majhne rdeče pese

40 g olja, solni cvet

100 g mehkega kozjega sira

30 g sladke smetanePriprava

Mlado rdečo peso operemo in pokapamo z oljem. Pečemo jo v pečici pri temperaturi 130 °C dve uri. Nato jo olupimo. Breskev narežemo na četrtine, potresemo z rjavim sladkorjem in 15 minut pečemo v pečici pri 150 °C.

Kozji sir narežemo na manjše koščke in skupaj s sladko smetano segrejemo na šibkem ognju. Ko se sir stopi, ga še pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Serviramo breskev, posolimo peso s solnim cvetom in dodamo kremo iz kozjega sira. 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se