Torkov breskvin recept

Pečena rdeča pesa z breskvijo in kremo iz kozjega sira.

Objavljeno
02. julij 2012 12.05
Janez Bratovž , Odprta kuhinja
Janez Bratovž , Odprta kuhinja
Pečena rdeča pesa z breskvijo in kremo iz kozjega sira

Presenečenje za zahtevne 
vegetarijance



1 breskev

30 g rjavega sladkorja

4 majhne rdeče pese

40 g olja, solni cvet

100 g mehkega kozjega sira

30 g sladke smetane



Priprava

Mlado rdečo peso operemo in pokapamo z oljem. Pečemo jo v pečici pri temperaturi 130 °C dve uri. Nato jo olupimo. Breskev narežemo na četrtine, potresemo z rjavim sladkorjem in 15 minut pečemo v pečici pri 150 °C.

Kozji sir narežemo na manjše koščke in skupaj s sladko smetano segrejemo na šibkem ognju. Ko se sir stopi, ga še pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Serviramo breskev, posolimo peso s solnim cvetom in dodamo kremo iz kozjega sira.