Torkov Finkov recept

Pečeni bučni cvetovi s tolminsko skuto in pečenim paradižnikom.

Objavljeno
30. julij 2012 12.40
Damjan Fink, Odprta kuhinja
Damjan Fink, Odprta kuhinja
Pečeni bučni cvetovi s tolminsko skuto in pečenim paradižnikom

Dekorativna in okusna predjed

 

25 dag sladke tolminske skute

12 bučnih cvetov

1 dl oljčnega olja

20 dag češnjevcev

sol, poper, sveži listi bazilike

 

Priprava

Tolminsko skuto pretlačimo, ji dodamo sol, poper in oljčno olje.

S tem nadevamo oprane in dobro osušene sveže bučne cvetove. Cvetove na koncu zapognemo, da dobimo obliko zvonca.

Položimo na pekač in jih 10 minut pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah Celzija. Ponudimo jih z omako iz pečenih paradižnikov češnjevcev, oljčnega olja in z listi bazilike.