Torkov namig za kosilo: Krompirjeva solata s šparglji in jajcem

Še ena ideja, kako porabimo pirhe; priprava 10 minut, čas kuhanja 30 minut

Objavljeno
28. april 2014 13.16
KROMPIRJEVA SOLATA S ŠPARGLJI IN JAJCEM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

6 srednje velikih krompirjev

10 špargljev

šopek redkvic

3 trdo kuhana jajca

1 limona

oljčno olje, sol, poper

 

Priprava:

Krompir dobro operemo in v manjši količini slane vode celega skuhamo do mehkega, nato ga olupimo in narežemo na rezine.

Šparglje operemo, trše dele ostrgamo ali odrežemo in narežemo na kose, vrhove prihranimo posebej, ker jih bomo pojedli kar presne.

V lonec nalijemo malo vode, jo solimo, zavremo in šparglje v kropu blanširamo. Vodo prihranimo.

Redkvice narežemo na rezine ali kocke, nato pa vse sestavine stresemo v solatno skledo.

Kuhana jajca olupimo in v manjši posodici pretlačimo z vilicami. Dodamo limonov sok, olje, sol in poper ter s tem prelijemo solato.

Previdno premešamo, če imamo čas, pustimo na hladnem 10 minut, da se okusi prepletejo. Po potrebi prilijemo ohlajeno vodo, v kateri smo kuhali šparglje.

Solato ponudimo ob pečeni postrvi.