Potrebujemo:
6 srednje velikih krompirjev
10 špargljev
šopek redkvic
3 trdo kuhana jajca
1 limona
oljčno olje, sol, poper
Priprava:
Krompir dobro operemo in v manjši količini slane vode celega skuhamo do mehkega, nato ga olupimo in narežemo na rezine.
Šparglje operemo, trše dele ostrgamo ali odrežemo in narežemo na kose, vrhove prihranimo posebej, ker jih bomo pojedli kar presne.
V lonec nalijemo malo vode, jo solimo, zavremo in šparglje v kropu blanširamo. Vodo prihranimo.
Redkvice narežemo na rezine ali kocke, nato pa vse sestavine stresemo v solatno skledo.
Kuhana jajca olupimo in v manjši posodici pretlačimo z vilicami. Dodamo limonov sok, olje, sol in poper ter s tem prelijemo solato.
Previdno premešamo, če imamo čas, pustimo na hladnem 10 minut, da se okusi prepletejo. Po potrebi prilijemo ohlajeno vodo, v kateri smo kuhali šparglje.
Solato ponudimo ob pečeni postrvi.