Torkov namig za kosilo: Omleta iz testenin

Lahko kosilo ali večerja; 
priprava 10–15 minut, 
čas peke 10 minut

Objavljeno
27. junij 2014 15.25
Posodobljeno
01. julij 2014 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

4 jajca

6 žlic paradižnikove omake ali pol pločevinke vloženega paradižnika

bazilika, peteršilj, sol, poper

300 g testenin

100 g sira

 

Priprava:

1. Posebej skuhamo testenine v velikem loncu slanega kropa. Kuhane odcedimo in malo ohladimo.

2. V posodi razžvrkljamo jajci s paradižnikovo omako in začimbami. Enakomerno premešamo in v to zmes stresemo kuhane testenine. Premešamo.

3. Sir narežemo na rezine ali naribamo.

4. V ponvi segrejemo malo olja in čez zlijemo polovico pripravljene zmesi s testeninami. Obložimo z rezinami sira. Pečemo nad šibkim do srednje močnim ognjem.

5. Ko je omleta spodaj pečena, jo previdno dvignemo, obrnemo in zlato rjavo popečemo še na drugi strani, nato ponovimo še z drugo polovico testenin.

6. Ponudimo s solato iz stročjega fižola.

 

Koristen nasvet: To jed lahko pripravimo iz ostankov testenin, ki smo jih shranili v hladilniku, dodamo zelenjavo, koščke sirov, kakšno šunko, salamo, kar pač moramo porabiti.