Sestavine:
4 jajca
6 žlic paradižnikove omake ali pol pločevinke vloženega paradižnika
bazilika, peteršilj, sol, poper
300 g testenin
100 g sira
Priprava:
1. Posebej skuhamo testenine v velikem loncu slanega kropa. Kuhane odcedimo in malo ohladimo.
2. V posodi razžvrkljamo jajci s paradižnikovo omako in začimbami. Enakomerno premešamo in v to zmes stresemo kuhane testenine. Premešamo.
3. Sir narežemo na rezine ali naribamo.
4. V ponvi segrejemo malo olja in čez zlijemo polovico pripravljene zmesi s testeninami. Obložimo z rezinami sira. Pečemo nad šibkim do srednje močnim ognjem.
5. Ko je omleta spodaj pečena, jo previdno dvignemo, obrnemo in zlato rjavo popečemo še na drugi strani, nato ponovimo še z drugo polovico testenin.
6. Ponudimo s solato iz stročjega fižola.
Koristen nasvet: To jed lahko pripravimo iz ostankov testenin, ki smo jih shranili v hladilniku, dodamo zelenjavo, koščke sirov, kakšno šunko, salamo, kar pač moramo porabiti.