Torkov namig za kosilo: Pečen fižol s klobaso po mehiško

Krepko začinjeno; priprava 10 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
16. september 2013 11.56
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:
večja pločevinka vloženega fižola ali kuhan fižol skupaj s fižolovko
suh pekoč feferon
suhe klobase
večja čebula
2 stroka česna
2 žlici paradižnikove mezge ali pireja
sol, poper

Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Suho klobaso narežemo na majhne kocke.
3. Čebulo grobo nasekljamo, stresemo v kozico in na hitro popražimo.
4. Dodamo še strt česen in sesek‧ljan feferon, pražimo naprej, da česen zadiši, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, solimo in popramo.
5. Nazadnje dodamo vložen ali kuhan fižol s fižolovko vred ter narezano klobaso in na šibkem ognju kuhamo še kakšno minuto, nato odstavimo.
6. Tako pripravljen fižol preložimo v ognjevaren model in postavimo v segreto pečico za 30 minut.
7. To slastno in krepko začinjeno jed ponudimo s kosom kruha in zeleno solato.

Koristen nasvet: Z malo kisle smetane je jed manj pekoča.