Potrebujemo:
250 g lososovega fileja
kozarček rakovih repkov iz slanice
pločevinka paradižnika
česen, kapre, oljke, bazilika
250 g mocarele
vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
Priprava:
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je na 250 stopinj Celzija. Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač polovico. Vzhajano testo razvaljamo ali raztegnemo s prsti po naoljenem pekaču na največ pol centimetra debelo.
Lososov file razkosamo ali narežemo na manjše kose. V ponvi ga brez olja na hitro popečemo, nato preložimo na krožnik, da se malo ohladi. Rahlo solimo.
Testo namažemo s paradižnikom, ga začinimo s strtim česnom, narezano ali sesekljano baziliko in obložimo z lososom, oplaknjenimi kaprami, rakovimi repki in oljkami. Nazadnje dodamo narezano mocarelo.
Postavimo v segreto pečico na zgornje vodilo in pečemo približno 10 minut, da se hrustljavo zapeče. Takoj ponudimo.