Torkov namig za kosilo: Pica z rakci in lososom

testo pripravimo večer prej; priprava 10 minut, čas peke 10–15 minut

Objavljeno
23. februar 2014 22.23
pICA Z RAKCI IN LOSOSOM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

250 g lososovega fileja

kozarček rakovih repkov iz slanice

pločevinka paradižnika

česen, kapre, oljke, bazilika

250 g mocarele

vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli

 

Priprava:

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je na 250 stopinj Celzija. Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač polovico. Vzhajano testo razvaljamo ali raztegnemo s prsti po naoljenem pekaču na največ pol centimetra debelo.

Lososov file razkosamo ali narežemo na manjše kose. V ponvi ga brez olja na hitro popečemo, nato preložimo na krožnik, da se malo ohladi. Rahlo solimo.

Testo namažemo s paradižnikom, ga začinimo s strtim česnom, narezano ali sesekljano baziliko in obložimo z lososom, oplak­njenimi kaprami, rakovimi repki in oljkami. Nazadnje dodamo narezano mocarelo.

Postavimo v segreto pečico na zgornje vodilo in pečemo približno 10 minut, da se hrustljavo zapeče. Takoj ponudimo.