Torkov namig za kosilo: Sadna solata s penino

Naj vse sadje ne postane le marmelada; priprava 10 minut

Objavljeno
19. avgust 2013 14.49
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Priprava:

2 breskvi
5 marelic
po 2 pesti malin, robidnic, ribeza
drugo sezonsko sadje po lastni izbiri (npr. melona, lubenica, hruške)
3 dl sadnega soka
steklenica otroške ali prave penine
2 dl sladke smetane ali 1 l vaniljevega sladoleda
100 g čokolade ali čokoladnih piškotov

Priprava:
Sadje očistimo in narežemo, ga naložimo v skledo in prelijemo s sadnim sokom. Če imamo čas, skledo pokrito postavimo v hladilnik za pol ure, da se sadje dobro ohladi.
Sladko smetano stepemo, po okusu sladkamo.
Sadje s sokom naložimo v kozarce, na vrh damo kupček stepene smetane ali kepico sladoleda, košček čokolade ali piškota, ob strani pa prilijemo ohlajeno (otroško) penino. Ponudimo po rižoti.