Torkov recept: čudovito hrustljavi vršički špargljev

Solata iz kalčkov, štorovk in ocvrtih
 belušev v krompirjevih kosmičih.

Objavljeno
26. marec 2012 12.44
Peter in Vildana Patajac, Odprta kuhinja
Peter in Vildana Patajac, Odprta kuhinja
Solata iz kalčkov, štorovk in ocvrtih
 belušev v krompirjevih kosmičih


Sestavine za 4 osebe

100 g kalčkov

200 g štorovk (vloženih ali zmrznjenih, majhnih)

400 g belušev

100 g krompirjevih kosmičev

sol in poper

deviško oljčno olje

Rujeva balzamična jabolčna omaka


Priprava

Štorovke očistimo in na hitro popražimo v ponvici na razgreti maščobi.

Oprane vršičke belušev povaljamo v razžvrkljanemu jajcu in krompirjevih kosmičih ter ocvremo v olju, segretem na 140 do 150 stopinj; najboljše je oljčno za cvrtje.

Kalčke podložimo na krožnik, jih zabelimo s soljo, deviškim oljem in balzamično jabolčno omako, nanje položimo ocvrte beluše in popečene štorovke, nazadnje dodamo še nekaj zrn grobe soli.