80 g masla
80 g čokolade
80 g sladkorja
2 jajci
60 g mletih lešnikov
40 g moke
1/2 žličke sode bikarbone
žlica kakava v prahu
1–2 žlici mleka
160 g na koščke narezanih hrušk
Priprava:
1. Pekač dobro namastimo in ga posujemo z drobtinami.
2. V posodi zmešamo mlete lešnike, moko, sodo bikarbono in kakav v prahu.
3. V kozici stopimo maslo in čokolado. Postavimo na stran, da se malce ohladi. Sladkor in jajci penasto stepemo. Zmes mora biti zelo kremasta. Počasi dodamo stopljeno čokolado in suhe sestavine: moko z lešniki. Če je zmes pregosta, dodamo žlico ali dve mleka.
4. Na koncu ročno vmešamo še na koščke narezane hruške. Nadevamo v pekač, po vrhu potresemo še malo hrušk in pečemo pri 175 stopinjah Celzija 35–40 minut.