Kraljevska turneja Williama in Kate: očarala Kanado, na vrsti je Amerika

Vojvoda in vojvodinja kambriška nadaljujeta svoj prvi obisk v tujini po poroki 29. aprila.

tor, 05.07.2011, 17:55

Los Angeles - Britanski princ William in njegova soproga Kate danes na severozahodu Kanade nadaljujeta svoj prvi obisk v tujini po poroki 29. aprila. Ponedeljek sta preživela na otoku princa Edwarda, kjer je princ William preizkušal svoje veščine helikopterskega pilota.

Odzivi na obisk so izjemno pozitivni tako v Kanadi, kot tudi v Veliki Britaniji, kjer komentatorji menijo, da je mladi par rešitev za prihodnost kraljeve družine, poroča STA.

Williama in Kate so sicer v francosko govoreči provinci Quebec v nedeljo pričakali tudi protestniki, ki pa so bili dovolj maloštevilni, da so bili bolj izraz demokratičnosti države gostiteljice kot pa resen izraz nasprotovanja.

Quebec je že dolga desetletja na meji odcepitve od Kanade, vendar doslej ni zmogel dovolj enotnosti za odločilen korak, poleg tega pa se danes tovrstni pozivi umirjajo. Princ William je morebitno jezo tamkajšnjih prebivalcev elegantno pomiril z nagovorom v francoščini, pri čemer se je pošalil iz svojega pomanjkljivega naglasa in prosil za odpuščanje.

Vojvoda in vojvodinja kambriška sta danes gosta redko poseljenega severozahoda Kanade, kjer ju med drugim čaka ogled plesa domorodcev, zasedanje parlamenta mladih, ogled hokeja na cesti in pogovor s čuvaji ob jezeru Blachford.

Par je v nedeljo užival v oddihu na otoku princa Edwarda oziroma ob jezeru Dalvay, kjer je princ William v okviru predstavitve reševanja z reševalnim helikopterjem kraljevske mornarice Sea King šestkrat pristal na vodi.

Vojvoda in vojvodinja sta se tudi pomerila v tekmi s čolni in princ je bil po svoji zmagi precej neusmiljen s šalami, kot tudi Kate, ki je soproga šaljivo odrinila od sebe, ko jo je skušal tolažilno objeti. Veslaška tekma je veslaška tekma, kasneje pa sta uživala na plaži in v drugih počitniških aktivnostih.

V petek bosta podobno kot Kanadčane skušala očarati še Američane. Takrat začenjata tridnevni obisk v Los Angelesu in okolici, uvodoma z večerjo in sprejemom na britanskem generalnem konzulatu, ki je namenjena poslovnežem. Med obiskom bo princ William zaigral polo v Santa Barbari, malce pa se bo posvetil tudi golfu.

Skupaj s Kate se bosta udeležila sprejema Britanske akademije filmske in televizijske umetnosti, kjer bodo predstavljane prihajajoče britanske zvezde malih in velikih zaslonov. Težav ne bo vsaj med znanimi in slavnimi, ki so menda pripravljeni odšteti tudi do 60.000 dolarjev v dobrodelne namene, da si ogledajo princa med igranjem golfa.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se