Nimate facebook profila? Morda ste psihopat

Vse več delodajalcev in psihologov verjame, da so ljudje brez facebook profila »sumljivi«.
Objavljeno
07. avgust 2012 13.47
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Facebook je postal tako pomemben element v naših življenjih, da vse več delodajalcev, pa tudi psihologov verjame, da so ljudje, ki na tem socialnem omrežju nimajo svojega profila, preprosto »sumljivi«.

Spletna stran Forbes poroča, da vse več delodajalcev potencialne zaposlene preverja na facebooku, do tistih, ki nimajo svojega profila, pa so bolj sumničavi. Verjamejo namreč, da lahko to pomeni, da ti ljudje nekaj skrivajo ali pa so na socialnem omrežju počeli kaj takega, da so jim račun zbrisali.

Novinar Fahrad Manjoo je mladim v svojem blogu celo svetoval, naj ne gredo na zmenek z osebo, ki nima svojega facebook profila.

Na spletnem portalu Der Tagesspiegel pa so z domnevami šli še dlje: če nimate facebook profila, je to lahko prvi znak, da ste psihopat in potencialni množični morilec. Kaj imata skupnega James Holmes in Andres Breivik? Nihče od njiju si bil aktiven na omenjenem socialnem omrežju.

Psiholog Christopher Moeller je za spletni portal Slashdot povedal, da je uporaba facebooka znak, da ste družabni, imate prijatelje in z ljudmi normalno komunicirate.