Springsteenu in McCartneyu odklopili mikrofon

Oder londonskega Hyde Parka sta pevca zapustila v tišini.

ned, 15.07.2012, 15:00

London - Glasbenikoma Brucu Springsteenu in Paulu McCartneyu so tik pred zaključkom koncerta v londonskem Hyde Parku v soboto zvečer odklopili ozvočenje. Po pisanju Slovenske tiskovne agencije je namreč Springsteen za pol ure prekoračil dovoljeni čas za koncert, zato se glasbenika na koncu nista mogla niti zahvaliti oboževalcem.

Dvainšestdesetletni Springsteen in 70-letni McCartney sta ravno uspela odpeti zadnjo pesem, organizatorji pa so jima odklopili mikrofone, še preden sta se uspela zahvaliti 65.000-glavi množici. Kot piše STA, sta tako oder zapustila v tišini.

Springsteen, ki je znan po svojih dolgih koncertih, je pred tem igral več kot tri ure, dovoljeni čas na festivalu Hard Rock Calling pa je prekoračil za 30 minut. Koncert bi se namreč moral končati do 22.30 ure.

Nekdanji Beatles McCartney se je Springsteenu na odru pridružil ob koncu koncerta, ko sta skupaj odpela par uspešnic legendarne zasedbe.

Kitarist Springsteenove skupine E Street Band Steven Van Zandt je po pisanju STA svoje nezadovoljstvo z dogodkom izrazil na družbenem omrežju Twitter, kjer se je vprašal, kdaj je Anglija postala policijska država in dodal, da to kljub temu ni uničilo imenitne noči.

Prijavi sovražni govor