Žižka vzela Jela z Dela

Slavoj Žižek v četrti zakon z novinarko in filozofinjo Jelo Krečič.

pon, 01.07.2013, 15:00

Jela Krečič, znana kulturna novinarka in komentatorka Dela, sicer doktorica filozofije (r. 1979), se je te dni na  počitnicah v Budvi – zelo na hitro in brez prič, ki bi spremljale dogodek – poročila s slavnim filozofom dr. Slavojem Žižkom (r. 1949).

Par sta bila kratek čas. Jela Krečič se je danes vrnila v kulturno redakcijo Dela s poročnim prstanom iz belega zlata, posutim z diamanti, kolegi pa so ji nazdravili s črnogorskim vrancem.

Jelo Krečič smo s Slavojem Žižkom že pred časom nič hudega sluteč ujeli na kosilu, preden sta odšla v Črno goro in dahnila nefilozofski »da«! Koliko filozofije je v tej besedici, ko postane resnica, pa bomo še videli.

Menda naj bi Jela Krečič po vsaki Žižkovi knjigi napisala še svojo z naslovom Kaj je Žižek pozabil reči, ko je tako hitro mislil!?

Jela Krečič se je odločila, da bo za zdaj še ostala v Kulturni redakciji Dela! Žižek je v zakon vstopil že četrtič, iz prejšnjih zakonov ima dva otroka.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
16 komentarjev
baldrick        

čestitam.
nekateri komentatorji pa si ne morejo kaj, da ne bi na ves glas razglašali svoje nizke kulture. bogi.

04. julij 2013, ob 08:59:46
sofia

'Ha ha, fuck you.' That's what I like to do – totally crazy things."
ha ha ha
Ta blefer se norčuje iz idiotov, ki ga zaneseno poslušajo in strmijo vanj kot v levakarskega guruja ....
V resnici gre pa za denar .... tako kot pri večini drugih gurujev ....

In levakarski blef o nekaki ženski enakopravnosti .... bljak ....

03. julij 2013, ob 12:10:24
sofia

ha ha ha
levak Zlobec omeni samo tole zanimivo podrobnost: Jela Krečič se je danes vrnila v kulturno redakcijo Dela s poročnim prstanom iz belega zlata, posutim z diamanti, kolegi pa so ji nazdravili s črnogorskim vrancem.

A bosta šla oba radikalna levaka zdaj na poročno potovanje v Dubaj?

Instead, he tells me about the holidays he takes with his young son. The last one was to the Burj Al Arab hotel, a grotesque temple to tacky ostentation in Dubai. "Why not? Why not? I like to do crazy things. But I did my Marxist duty. I got friendly with the Pakistani taxi driver who showed to me and my son reality. The whole structure of how the workers there live was explained, how it was controlled. My son was horrified." This summer they are off to Singapore, to an artificial island with swimming pools built on top of 50-storey skyscrapers. "So we can swim there and look down on the city: 'Ha ha, fuck you.' That's what I like to do – totally crazy things."

http://www.organizingupgrade.com/index.php/blogs/marisa-franco/item/562-slavoj-zizek-humanity-is-ok-but-99-of-people-are-boring-idiots-books-the-guardian

03. julij 2013, ob 12:03:05
šakal

Sicer nisem njegov fan moram pa priznati da ima stari blefer kar se tice zensk dober - ne, odlicen - okus.

03. julij 2013, ob 09:42:11
novacdani1971

K osebnemu zdravniku pride 85 let star gospod in mu pove veselo novico: "Doktor, poročil sem se z 25 let staro deklico in že pričakujeva otroka!!"
Doktor mu odvrne: "To me spominja na dogodek, ki bi vam ga rad povedal. Ko je napočil konec lovopusta je zagrizen lovec vstal že navsezgodaj in se pripravil za lov. Ker se mu je mudilo, je namesto puške v temi pograbil dežnik in stekel v gozd. Ko je sonce vzšlo, se pred njim pojavi medved. On dvigne dežnik in nameri in medved se je zgrudil mrtev...
Stari gospod ga prekine:" Potem je sigurno streljel kdo drug !"
Diktor mu odvrne:"Ja, saj to semvam mislil povedati."

02. julij 2013, ob 19:27:40
..the gunface

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

02. julij 2013, ob 12:26:55
Enraha

Očitno je s črnogorskim vrancem krepko nazdravil tudi Zlobec. Tako utrgano napisanega članka pa že dolgo ne :)

02. julij 2013, ob 11:42:38
kontraš

Zgleda, da Žižek ne miga dobro samo z jezikom, ampak še s čim drugim.Veliko sreče!

02. julij 2013, ob 09:57:14
akocjan

Ti Polci se bos porocil sele potem, ko bodo tudi istospolne porocali v cerkvi, kenede.

02. julij 2013, ob 08:26:01
..the gunface

..a je bila cerkvena ohcet...

zakramentalije press

01. julij 2013, ob 20:37:23
wladymyr

Zvestoba do groba!

Ženske vedo, kaj je ljubezen, zakonska ljubezen! Filozof Slavoj Žižek je bil poročen s slovensko filozofinjo Renato Salecl, s katero ima sina Tima, leta 2005 se je oženil s 30 let mlajšo nekdanjo argentinsko manekenko Analio Hounie, zdaj je srečnica Jela Krečič, por. Žižek, dr. filozofije, tako kot soprog...
Najtrdnejši so bili doslej zakoni, kjer sta oba partnerja opravljala podoben posel ali imela skupno družinsko podjetje: tako npr. če bi Žižek z ženo gojil solato in sočivje za ljubljansko ali evropske trge, imata oba zn ženo zagotovljen status zvestobe... pa ne le z besedno solato!
Čestitke!

01. julij 2013, ob 16:26:53
wladymyr

Slavoj, dokler boš življenjsko potenten,
boš slaven!
Vse najbolje v novi zakonski zvezi!
In Jela? Srečna lepotica - pravega je izbrala!

01. julij 2013, ob 16:15:41
wladymyr

Gospa Jela Žižek je - lepotica!

01. julij 2013, ob 16:13:58
wladymyr

Biti srečen v dvoje - kakšna čudovita sreča!
In zaveza v neločljivosti!
Nesebičen par, gospod in gospa Žižek!
Čestitke!
Na zdravje, v sreči na mnoga leta!

01. julij 2013, ob 16:13:09
wladymyr

Najlepše čestitke za zakonsko srečo!
Vaš

01. julij 2013, ob 16:11:41
Vipera berus

ČESTITKE OBEMA.

01. julij 2013, ob 16:04:05
16 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej