Pujsa Pepa akterka britanskih volitev

Pujso Pepo nekateri opisujejo kot bolj znano od Madonne, saj ima svoje oboževalce v 180 državah sveta. Pepa je povzročila negodovanje laburistov, saj ne bo nastopila na njihovih predvolilnih zborovanjih.

sre, 28.04.2010, 12:33

180 držav predvaja risanke
100 milijonov funtov prihodkov v Veliki Britaniji
225.000 prodanih izvodov igre Nintendo DS
83.000 izvodov ima revija Pujsa Pepa v Veliki Britaniji
60 mest na katerih je nastopila na turneji
3 milijone prodanih DVD-jev v Veliki Britaniji
2 milijona prodanih knjig v Veliki Britaniji

London - Pujsa Pepa je večja zvezda kot marsikateri glasbenik, politik ali gospodarstvenik, zato bi politiki za njeno podporo ubijali. Laburisti so si obetali prihod Pepe na njihova zborovanja, saj bi s tem pridobili veliko glasov Otočanov, a pujse ne bo. Je pa risana junakinja vključena v vladni program, ki podpira razvoj otrok.

Pujsa Pepa je zavrnila sprejetje rdeče rože Gordona Browna, saj se je imetnik njene licence odločil, da avtorskih pravic ne bo posodil, saj risane junakinje ne želi omadeževati s politično kampanjo in s tem povzročiti javnih polemik. Brownov tiskovni predstavnik je povedal, da je vsa družina velika oboževalka pujse Pepe in da "razumejo, da je njen urnik zelo zaseden, zato se dogodka ne bo mogla udeležiti". Razočaran je bil tudi Lord Mandelson, ki si je želel, da bi se pujsa pridružila kampanji, krivdo za nesodelovanje pa naprtil televizijski hiši BBC.

"Afera pujsa Pepa" je na socialnih mrežah in forumih sprožila vroče debate.

Pujsa Pepa se je s svojo družino prvič pojavila v risanki leta 2004. Nastala je iz majhnega proračuna televizijske hiše Channel Five pod okriljem animatorskega studia Astley Baker Davies.

 

Prijavi sovražni govor