Polet: Nova Zelandija - dežela brez kač

Ne le, da jih tam enostavno ni, na Novi Zelandiji so kače celo prepovedane.

pon, 14.10.2013, 09:00

Če ste med tistimi, ki se jim kače zdijo srhljive, nevarne ali pa samo preveč odvratne, je Nova Zelandija idealna dežela za vas.

Kače prav gotovo niso ene bolj priljubljenih živali, ljudje že od bibličnih časov do njih gojimo nekakšno sovraštvo ali pa vsaj strah. Strah pred kačami je ena najbolj pogostih fobij, kljub temu da veliko ljudi kače v živo sploh še ni srečalo. Kljub temu pa so ta bitja razširjena po praktično vseh koncih sveta ... z izjemo Nove Zelandije. Tam kače enostavno ne obstajajo. Še več, veljajo za prepovedan organizem, zato je nelegalno, da na novozelandskih tleh sploh obstajajo.

Zakaj so kače na Novi Zelandiji prepovedane in kakšne so kazni za prekrškarje si preberite na tej povezavi!

Povezane novice

Polet: Armani fašisti
11. oktober ob 15:00
Sporna razširitev rudnika v kraju Rosia Montana je v Romuniji zanetila množičen ljudski odpor, ki ga ulice niso videle od padca komunistične ...

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se