Poletov potep: Pohod v Rakov Škocjan

Če bo vreme zdržalo, vam ta konec tedna predlagamo, da se odpravite na lepo in nezahtevno družinsko turo.

pet, 01.06.2012, 10:49; spremenjen: 12:00

Ohranjeno naravno okolje je nedvomno največja vrednota v tem delu Notranjske. Med številnimi naravnimi pojavi, varno skritimi v skalnatih gozdovih visokega krasa, je v neposredni okolici Rakeka enkratna udorna dolinica Rakov Škocjan. V njej si je svojo kratko pot po površju, poiskala kraška ponikalnica Rak.

Izvira v divjem kanjonu udornice pod Malim naravnim mostom, da bi, po komaj treh kilometrih lenobnega teka po idilični dolini, spet zašla v razpenjene brzice pod Velikim naravnim mostom in končno izginila v mogočnem ponoru skrivnostne Tkalca jame.

Te prečudovite lepote Rakovega Škocjana, je že pred prvo svetovno vojno odkril sloviti naravoslovec in pedagog Pavel Kunaver.

O dostopu, trajanju in zahtevnosti pohoda si vse preberite na Polet.si ali kliknite TUKAJ!

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se