Začenjajo se 26. Majske igre

Med četrtim in dvajsetim majem bodo na območju študentskih naselij po prestolnici potekale že 26. Majske igre. Cilj projekta je privabiti čim večje število študentov, da bi se pomerili v kar 25 športnih disciplinah.

pon, 04.05.2009, 08:42

Ljubljana - Med četrtim in dvajsetim majem bodo na območju študentskih naselij po prestolnici potekale že 26. Majske igre. Cilj projekta, ki ga organizira Študentski svet stanovalcev, je privabiti čim večje število študentov, da bi se pomerili v kar 25 športnih disciplinah, družili ob kulturnih prireditvah ter sprostili odvečno energijo na zabavnih prireditvah.

Kot so sporočili organizatorji, so Majske igre prvič priredili leta 1983 z enodnevnimi igrami brez meja, ki so bile okronane s koncertom.

 

Tritedensko dogajanje je razdeljeno na tri glavne sklope. Poleg športa je tu Kulturni otoček, kjer bodo gostili različne umetnike in strokovnjake z različnih področij in na ta način študentom približali drugačno vrsto zabave, kakršne so vajeni mladi.

 

Za zabavo bo poskrbljeno s štirimi večjimi koncerti. Organizatorji sicer obljubljajo, da bo poskrbljeno tudi za otroke študentskih družin, ki bodo v sklopu raznih delavnic ustvarjali, se igrali in se zabavali.

 

Odprtje iger bo potekalo v duhu dobrodelnosti, saj se bodo predstavile tudi nekatere prostovoljne organizacije.

Prijavi sovražni govor