Sunita Williams na čelu mednarodne vesoljske postaje

Z vesoljskim plovilom sojuz so se danes z mednarodne vesoljske postaje na Zemljo vrnili trije astronavti.

pon, 17.09.2012, 12:30

Moskva/Almaty - Rusko vesoljsko plovilo sojuz TMA-04M je danes ob 8.52 po krajevnem času pristalo v kazahstanski stepi. S sojuzom so se iz vesolja po štirih mesecih vrnili trije astronavti, ruska kozmonavta Genadij Padalka in Sergej Revin ter ameriški astronavt Joseph Acaba.

Na Mednarodni vesoljski postaji so tako zdaj ostali trije astronavti, med njimi Sunita Williams, ameriška astronavtka indijsko-slovenskega, ki je kot druga ženska doslej prevzela poveljstvo; ob njej sta na ISS še ruski kozmonavt Jurij Malečenko in japonski astronavt Akihiko Hošide.

Trojica bo sredi oktobra dobila okrepitev, saj je naslednja izstrelitev sojuza načrtovana za 20. oktober, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Sunita Williams bo sicer v sredo praznovala 47. rojstni dan, to pa je njena že druga misija v vesolju. Prvič je v vesolje poletela leta 2006. Tokrat naj bi se po načrtih na Zemljo vrnila januarja prihodnje leto, poroča STA po francoski tiskovni agenciji AFP.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se