KD Skladi najboljši upravljavci v letu 2016

KD Skladi so osvojili prestižno nagrado angleške revije World Finance za najboljšo družbo za upravljanje v Sloveniji.

Objavljeno
03. avgust 2016 14.15
shutt*zdravstvo
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana − KD Skladi so v konkurenci s še dvema finalistoma tudi letos zmagali in osvojili nagrado angleške revije World Finance za najboljšo družbo za upravljanje v Sloveniji v letu 2016. To prestižno nagrado so KD Skladi prejeli na podlagi številnih kriterijev: uspešnost upravljanja, kapitalska ustreznost, upravljanje tveganj in druge kategorije, vezane na izvedbo storitev, vodenje, doslednost ter zadane cilje, so sporočili iz družbe KD Skladi. Glasovanje za finaliste se je začelo pred letom dni, potekalo je od avgusta 2015 do januarja 2016, nato pa je strokovna komisija med tremi finalisti iz vsake države izbrala zmagovalno podjetje.

KD Skladi so prepričali žirijo s svojimi dosežki tako skozi vsa leta delovanja kot tudi v zadnjem letu in predvsem s kakovostjo storitev, uspešnostjo upravljanja, skrbjo za vlagatelje ter upravljanjem izpostavljenosti tveganjem. Veliko nagrad, tudi ta, že druga tovrstna nagrada, potrjuje kakovostno upravljanje sredstev vlagateljev, odličnost in strokovnost družbe, poudarjajo pri KD Skladih.

Kakor pojasnjujejo, nagrade za upravljanje premoženja namreč od leta 2007 prejmejo le podjetja z največjim napredkom in prispevkom k razvoju panoge, skozi dosežke, inovacije in celostno odličnost. In pri tem velikost podjetja ne šteje, ampak poslovna in strokovna uspešnost. Vsi zmagovalci so objavljeni v julijsko-avgustovski številki revije World Finance in na spletni strani http://www.worldfinance.com/awards/investment-management-awards-2016.

KD Skladi, ki spadajo pod okrilje Skupine KD Group, ene izmed največjih poslovnih skupin v Sloveniji in tudi na območju Srednje in Jugovzhodne Evrope, so najstarejša družba za upravljanje pri nas, saj delujejo že od leta 1992. Danes upravljajo KD Krovni sklad s 15 podskladi, v katere zaupa in vlaga skoraj 60.000 vlagateljev, in so odgovorni za ravnanje s kar okoli 470 milijoni evrov sredstev.