Pot za oblikovanje prodajnega konzorcija za Gorenjsko banko je odprta

Lastniki obveznic Save, ki so zavarovane z delnicami Gorenjske banke, bi se pridružili morebitnemu sporazumu o prodaji banke.

V. T.
čet, 18.02.2016, 16:28

Ljubljana - Pot za oblikovanje prodajnega konzorcija za Gorenjsko banko je dokončno odprta, lahko zapišemo po današnji skupščini imetnikov obveznic Save.

Danes je potekala skupščina lastnikov obveznic Save. Skupščino je zahtevala DUTB kot največja posamična imetnica Savinih obveznic, tema skupščine pa je bilo odločanje o tem, da se sporazumu za skupno prodajo delnic Gorenjske banke pridružijo tudi imetniki obveznic. Le te so namreč zavarovane z delnicami Gorenjske banke, ki se hranijo pri fiduciarju Abanki. Predlog DUTB je bil sprejet z večino glasov, zanj je glasovalo 99,5-odstotka vseh na skupščini zastopanih obveznic, so ravnokar sporočili iz Save.

V Savi, ki mora po odredbi Banke Slovenije prodati svoj delež v Gorenjski banki do konca marca, pravijo, da podpirajo oblikovanje prodajnega konzorcija. Če bi se v konzorciju za prodajo Gorenjske banke povezali Sava, DUTB in še kdo od obstoječih lastnikov, bi lahko dosegli najmanj večinski delež Gorenjske banke in s tem teoretično tudi višji izplen ob morebitni prodaji Gorenjske banke.

Povezane novice

DUTB želi več besede pri prodaji Gorenjske banke
26. januar ob 08:00
DUTB želi zaščititi svoj položaj iz naslova imetništva obveznic Save, zato predlaga oblikovanje prodajnega konzorcija za Gorenjsko banko.
Prijavi sovražni govor