Začasni šefinji SDH Lidi Glavina podaljšali mandat

Nadzorniki družbe so ji podaljšali mandat do imenovanja novega predsednika oziroma člana uprave. O tem naj bi odločili do konca meseca.

sre, 11.01.2017, 21:37

Ljubljana - Lidia Glavina bo Slovenski državni holding (SDH) začasno vodila tudi po 15. januarju, saj so ji nadzorniki družbe danes podaljšali mandat do imenovanja novega predsednika oziroma člana uprave. O tem naj bi odločili do konca tega meseca.

Glavini, ki je vodenje družbe kot nadzornica družbe sprejela julija lani po odstopu Marka Jazbeca, se namreč v nedeljo izteče začasni mandat predsednice uprave SDH.

Nadzorni svet, ki ga vodi Damjan Belič, kadrovskih postopkov ne komentira, neuradno pa je mogoče izvedeti, da so na podlagi objavljenega razpisa že naredili ožji izbor. Kadrovska agencija Hill naj bi zdaj preverjala kompetence in kompatibilnosti kandidatov za predsednika in člana uprave SDH.

Poročali smo že, da se za mesto predsednice uprave SDH poteguje tudi Glavina, ki naj bi imela precej možnosti za izvolitev, saj je menda sprejemljiva tako za nadzornike družbe kot za večji del koalicije. Član uprave SDH pa bi po naših informacijah lahko postal Žiga Škerjanec, vodja oddelka za pravne in kadrovske zadeve na SDH, sicer tudi nadzornik Luke Koper.

Neuradno je mogoče slišati, da bi Škerjanec lahko imel težave z izpolnjevanjem zakonskih pogojev za to funkcijo, ki zahteva deset let vodstvenih izkušenj iz vodenja ali upravljanja gospodarskih družb. Škerjanec sicer ni bil med tistimi tremi nadzorniki Luke, ki jih je SDH poskušal zamenjati lansko poletje. V igri za to funkcijo se je sprva omenjal Matevž Marc, član uprave Save.

Že prihodnji teden pa se bo iztekel tudi razpis za nadzornike SDH. Prav od tega, kdo bo sedel v upravo družbe, bo odvisno, ali bo vlada poslancem predlagala imenovanje le enega ali dveh novih nadzornikov.

Prijavi sovražni govor