Francoski gospodarski odposlanec v Ljubljani

Privatizacija in infrastrukturni projekti.

A. S.
sre, 24.02.2016, 18:15

Srečanje Richard-Cantarutti je bilo namenjeno nadaljnjim prizadevanjem za krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Francijo ter pripravam na naslednje zasedanje v sklopu »Berlinskega procesa«, ki bo predvidoma junija letos v Parizu.

 

Ljubljana - Slovenija je zanimiva za francoska mala in srednje velika podjetja, saj jim predstavlja poznano in stabilno okolje, v katerem lahko poslujejo, je na srečanju z državnim sekretarjem na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Alešem Cantaruttijem dejal posebni predstavnik ministrstva za zunanje zadeve Francije za gospodarske odnose z Zahodnim Balkanom senator Alain Richard.

Na srečanju so bile izpostavljene tudi možnosti sodelovanja, denimo z izmenjavo izkušenj na različnih področjih, kot so spodbujanje start-upov, koriščenje evropskih sredstev ter sledenje novim trendom v industrijskem razvoju.

»Iskali smo možnosti za povečanje gospodarskega sodelovanja med državama, še posebno na področju investicij, pa tudi širše v regiji Jugovzhodne Evrope,« je po srečanju dejal Aleš Cantarutti ter dodal, da je bilo veliko pozornosti namenjene tudi procesu privatizacije in načrtovanim infrastrukturnim projektom.

 

Povezane novice

TEŠ 6 deluje z občasnimi motnjami
2. december ob 10:42
Po izpadu kotla šestega bloka TEŠ so ga danes ponovno sinhronizirali. Motnje rešujejo z Alstomom.
Prijavi sovražni govor