Euro Asfalt do cele druge faze Draženci Gruškovje

Državni revizorji zavrnili zahtevek Pomgrada, ki gradi prvo fazo.

A. S.
pet, 15.01.2016, 17:15

ABC

Državna revizijska komisija je v zadnjih tednih ugodila tudi obema revizijskima zahtevkoma v zvezi z obstoječim cestninskim sistemom ABC za težja vozila. Gre za 1. vzdrževanje elektro strojne opreme cestninskega sistema in za 2. vzdrževanje in nadgrajevanje programske opreme cestninskega sistema. Revizorji so pri enem zahtevku ugodili Kapschu, pri drugem pa Q Free Traffic Design, tekmecema, ki sta se prijavila na oba razpisa. Tako cestninski sistem ABC tudi v letu 2016, tako kot v celem letu 2015, ne bo primerno vzdrževan.

Ljubljana - Drugo etapo avtocestnega odseka med Gruškovjem in Draženci bo v celoti gradila sarajevska družba Euro Asfalt, saj so državni revizorji zavrnili revizijski zahtevek SGP Pomgrad, ki v konzorciju z Gorenjsko gradbeno družbo (GGD), CGP Novo mesto in Cestnim podjetjem Ptuj gradi prvo fazo.

Projekt izgradnje 13 kilometrov dolgega odseka še nedokončane avtoceste na sicer 2300 kilometrov dolgi povezavi med Hamburgom in Solunom je razdeljen na dva dela. Prvi sedemkilometrski odsek bo Pomgrad s partnerji zgradil za 56,2 milijona evrov.

6,2 milijona evrov vredno pogodbo za pripravljalna dela na 5,8 kilometra dolgem drugem odseku je Dars z Euro Asfaltom podpisal že avgusta lani. Tudi za nadaljevanje del pa je bosanska družba oddala najbolj ugodno ponudbo v višini 46.020.030,45 evrov (brez DDV). Ponudbe ostalih so bile višje, od 48,8 milijonov evrov do 57,3 milijonov, Pomgradova pa 51,4 milijone evrov - vse seveda brez DDV.

Prijavi sovražni govor