Poletni letalski vozni red

Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana med 27. marcem in 29. oktobrom z rednimi leti na 29 destinacij.
Objavljeno
24. marec 2016 18.08

Zgornji Brnik - V letalskem svetu bodo na poletni vozni red tokrat prešli na velikonočno nedeljo. Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana bodo lahko potniki od 27. marca do 29. oktobra potovali z več kot 220 rednimi leti na teden neposredno na 29 destinacij v 22 držav. Lani je prek brniškega letališča potovalo za desetino več potnikov kot predlani, letos pa poročajo o zmerni rasti na področju javnega potniškega prometa.

Že 1. marca je poljski Lot vzpostavil povezavo med Ljubljano in Varšavo. Adria Airways bo 26. aprila začela leteti v Köln, 15. junija pa bo redne lete v Atene vzpostavil grški Aegean Airlines.

V Aerodromu Ljubljana navajajo, da bo v letošnjem poletnem voznem redu ponudba rednih letov z ljubljanskega letališča večja kot lani. Adria Airways bo letela na 20 destinacij (Amsterdam, Berlin, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Köln, København, London, Manchester, Moskva, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Stockholm, Varšava in Zürich).

Dosedanji redni letalski prevozniki v poletni sezoni ohranjajo destinacije iz zimskega voznega reda. Turkish Airlines bo povezavo v Istanbul okrepil z 10 na 14 letov tedensko, torej dva na dan. (Adria Airways je svoje dolgoletne nočne lete ukinila v začetku letošnjega leta.) Potniki se lahko iz Ljubljane s prevoznikom Air Serbia s 14 leti na teden odpravijo v Beograd, s prevoznikom Air France pa vsak dan v tednu poletijo v Pariz.

Nizkocenovnika easyJet in Wizz Air bosta tudi poleti letela v London, prvi vsak dan na letališče Stansted in drugi štirikrat tedensko na letališče Luton. Wizz Air bo dvakrat tedensko letel še na letališče Bruselj - Charleroi. Montenegro Airlines bo šestkrat na teden Ljubljano povezoval s Podgorico. Aegean Airlines bo v Atene letel dvakrat tedensko.

Število čarterskih povezav bo primerljivo z lanskim, napovedujejo v Aerodromu Ljubljana. Trenutna napoved čarterskih letov kaže, da bo poleti mogoče leteti na 21 destinacij s sedmimi letalskimi prevozniki.