Gospodarski izzivi, 28. junij

Parlamentarni odbor za finance bo znova razpravljal o poroštvu za TEŠ 6, KGZS pa bo danes dobila novo vodstvo.

čet, 28.06.2012, 06:00

Ljubljana − Poslanci v odboru za finance bodo slišali nova pojasnila predstavnikov Termoelektrarne Šoštanj, Holdinga Slovenske elektrarne in tudi Alstoma, zakaj je zakon o poroštvu za 440 milijonov evrov posojila Evropske investicijske banke nujno potrditi. Nasprotniki projekta, med katerimi je precej nevladnih organizacij, pa bodo pojasnjevali, zakaj tega nikakor ni dobro narediti. Odločitev odbora je tako lahko usodna za projekt TEŠ 6.

Kmetijsko-gozdarska zbornica (KGZS) pa bo po nedavno izpeljanih volitvah v svoje organe − volili so člane sveta zbornice in člane svetov območnih enot − danes dobila novo vodstvo. Na konstitutivni seji novoizvoljenega sveta KGZS bodo volili predsednika in dva podpredsednika zbornice, člane upravnega odbora, nadzornega odbora, častnega razsodišča in predsedstvo stalne arbitraže zbornice. Za predsednika KGZS se poteguje dosedanji predsednik Ciril Smrkolj, njegov protikandidat pa je Cveto Zupančič, predsednik odbora za kmetijstvo v državnem svetu.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se