Integrirani javni potniški promet predvidoma leta 2014

Za ta projekt so pridobili skoraj sedem milijonov evrov evropskega denarja.

Objavljeno
29. november 2011 13.41
Posodobljeno
29. november 2011 13.47
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Celje − Integrirani javni potniški promet bo v Sloveniji predvidoma zaživel septembra 2014, do takrat pa bodo potekali pilotni projekti, poroča Slovenska tiskovna agencija. Predstavnica prometnega ministrstva Cvetka Draksler je na današnji okrogli mizi v Celju o javnem potniškem prometu povedala, da so za ta projekt pridobili skoraj sedem milijonov evrov evropskega denarja.

Po besedah Drakslerjeve omenjeni projekt, ki ga je doslej na nacionalni ravni uvedla le Nizozemska, pomeni poenotenje vseh voznih redov, avtobusnih in železniških, prinaša tudi enotno vozovnico, ki se bo temeljila na enotnih cenah. Po pričakovanjih bo za podlago služila železniška vozovnica, ki je cenejša od avtobusne, potniki pa bi bili še naprej deležni vseh ugodnosti, ki jih prinaša ta vozovnica.

Drakslerjeva je pojasnila, da bo potnik z enotno voznico lahko potoval z različnimi prevoznimi sredstvi, lahko bo presedal z avtobusa na vlak in obratno, na vmesnih postajah pa ne bo čakanja na prevoz.

V pripravi je tudi enotni spletni portal javnega potniškega prometa, na katerem bo potnik na enem mestu pridobil vse potovalne informacije, seznanil se bo tudi z vsemi možnimi povezavami, dodaja STA.