Slovenci bodo snubili japonske investitorje

Na predstavitvi v Düsseldorfu bodo pripravili tudi degustacijo in promocijo tipičnih slovenskih jedi in pijač.

sre, 22.08.2012, 16:44

Ljubljana - Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (Japti) skuša v Slovenijo privabiti več japonskih investitorjev, zato bo 25. septembra letos na japonski gospodarski zbornici v Düsseldorfu organizirala predstavitev slovenskega investicijskega okolja tamkajšnji japonski poslovni skupnosti.

Predstavitev Slovenije kot investicijskega okolja pripravlja tudi ob sodelovanju z japonsko organizacijo za pospeševanje zunanje trgovine (Jetro) in veleposlaništvom Japonske v Slovenijii. Za Düsseldorf kot kraj predstavitve so se odločili ne le zato, ker gre za mednarodno poslovno središče Nemčije, marveč tudi zato, ker je tam največja japonska poslovna skupnost v Evropi.

Kot pravijo v Japtiju, bodo na dogodku poleg japonskih podjetij, ki že imajo svoje podružnice v Nemčiji oz. v Sloveniji sodelovala tudi slovenska podjetja, za katera so Japonci že pokazali interes za sodelovanje in se jim bodo lahko v Düsseldorfu predstavila.

Predstavitve v Düsseldorfu se bo med drugimi udeležil tudi generalni direktor dunajske podružnice Jetro Takeši Ito, saj gre za zelo učinkovito organizacijo, ki pomaga tujim podjetjem (tudi slovenskim), ki želijo vstopiti na japonski trg in tam širiti svoje poslovanje

Na predstavitvi v Düsseldorfu bodo pripravili tudi degustacijo in promocijo tipičnih slovenskih jedi in pijač, ki bo hkrati tudi promocija naših živilskih podjetij.

Japonska je eden pomembnejših oddaljenih tujih trgov za širitev slovenskega izvoza, predstavlja pa tudi veliko priložnost na področju tujih vlaganj v slovenske investicijske projekte, zato je glavni cilj konference pospešiti gospodarsko sodelovanje med državama in pridobiti japonske investitorje, povdarjajo na Japtiju.

 

Prijavi sovražni govor