Slovenci bodo snubili japonske investitorje

Na predstavitvi v Düsseldorfu bodo pripravili tudi degustacijo in promocijo tipičnih slovenskih jedi in pijač.

sre, 22.08.2012, 16:44

Ljubljana - Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (Japti) skuša v Slovenijo privabiti več japonskih investitorjev, zato bo 25. septembra letos na japonski gospodarski zbornici v Düsseldorfu organizirala predstavitev slovenskega investicijskega okolja tamkajšnji japonski poslovni skupnosti.

Predstavitev Slovenije kot investicijskega okolja pripravlja tudi ob sodelovanju z japonsko organizacijo za pospeševanje zunanje trgovine (Jetro) in veleposlaništvom Japonske v Slovenijii. Za Düsseldorf kot kraj predstavitve so se odločili ne le zato, ker gre za mednarodno poslovno središče Nemčije, marveč tudi zato, ker je tam največja japonska poslovna skupnost v Evropi.

Kot pravijo v Japtiju, bodo na dogodku poleg japonskih podjetij, ki že imajo svoje podružnice v Nemčiji oz. v Sloveniji sodelovala tudi slovenska podjetja, za katera so Japonci že pokazali interes za sodelovanje in se jim bodo lahko v Düsseldorfu predstavila.

Predstavitve v Düsseldorfu se bo med drugimi udeležil tudi generalni direktor dunajske podružnice Jetro Takeši Ito, saj gre za zelo učinkovito organizacijo, ki pomaga tujim podjetjem (tudi slovenskim), ki želijo vstopiti na japonski trg in tam širiti svoje poslovanje

Na predstavitvi v Düsseldorfu bodo pripravili tudi degustacijo in promocijo tipičnih slovenskih jedi in pijač, ki bo hkrati tudi promocija naših živilskih podjetij.

Japonska je eden pomembnejših oddaljenih tujih trgov za širitev slovenskega izvoza, predstavlja pa tudi veliko priložnost na področju tujih vlaganj v slovenske investicijske projekte, zato je glavni cilj konference pospešiti gospodarsko sodelovanje med državama in pridobiti japonske investitorje, povdarjajo na Japtiju.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se