Supervizor, zadetek v polno

Že prvi dan je spletna stran za opazovanje nakazil med državo in zasebnimi podjetji doživela 1,2 milijona obiskov.

ned, 28.08.2011, 06:15

Spletna aplikacija supervizor, ki jo je ta teden vpeljala komisija za preprečevanje korupcije (KPK) pod vodstvom Gorana Klemenčiča, je ta teden zasvojila Slovenijo. Že prvi dan je ta javna in uradna spletna stran za opazovanje nakazil med državo in zasebnimi podjetji ter zasebniki doživela 1,2 milijona obiskov.

Prav javnost in preglednost plačil sta lahko najboljša zaščita pred nepotizmom in korupcijo, zato je supervizor zagotovo udarec v polno. Vsa nakazila ministrstev, občin, bolnišnic, šol, vrtcev, fakultet, javnih agencij in drugih javnih organov za blago in storitve od januarja 2003 so zdaj nadvse preprosto, s klikom miške, dosegljiva na naslovu http://supervizor.kpk-rs.si/.

S supervizorjem lahko na primer ugotovimo, katera podjetja, odvetniki, poslovneži itd. mastno služijo, ker so bolj blizu kateri vladi, ministru ali županu, kje posamezna šola naroča malice, kdo je opremljal javne prostore, opravljal računalniške, gradbene in druge storitve itd. Računov za blago in storitve se v Sloveniji nabere vsako leto že za skoraj pet milijard evrov, tako da možnosti in skušnjav za bogatenje – na račun zvez in poznanstev – in oškodovanje javnih blagajn zares ne primanjkuje.

Kot je slišati, supervizorja zaradi njegove originalnosti, enostavnosti za uporabo in transparentnosti hvalijo tudi na tujem, predvsem na Hrvaškem, kjer imajo bogate izkušnje s korupcijo, dobri odzivi prihajajo tudi iz ZDA, Izraela, Indije, Portugalske in drugih držav.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
Neznan

To bi morali zagnati leta 2008, ko so na oblast prišli povampirjeni in skorumpirani levosučniki. Zdaj je malo prepozno, razni Golobiči, Kresalke, Senice ij podobna gola.zen je že vse pokradla.

28. avgust 2011, ob 09:50:05
spregovori

"Komu in čemu služi ta vlada ?"


Sama sebi in kapitalu ki jo je tja postavil. V bedni državi SLO sta kapital in politika zelo na tesnem. Potem so pa tukej se kapitalski interesi od "zunaj" katerim vsi uradniki (politiki ipd) rade volje do dobra zližejo zadnjicno odprtino za članstvo v "klubu".

Govora je seveda o velikih in ne malih zadevah....kot je recimo ta...kater mizar je delal mize in stole za neko osnovno šolo ipd

28. avgust 2011, ob 08:23:05
KOK

Berimo in se zamislimo :

1.

Dnevnik, sobota 27. avgust 2011,

VLADA ZAVRNILA VPOGLED V ŽE JAVNI DOKUMENT

Vlada je v četrtek medijskima hišama Radiotelevizije Slovenije (RTVS) in Pop TV zavrnila vpogled v dokumente, ki se nanšajo na trgovino z orožjem, vendar pa imajo ti dokumenti na podlagi odločbe informacijske pooblaščenke na zahtevo DZ že oznako informacije javnega značaja, so potrdili v uradu informacijske pooblaščenke. Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je povedala, da je nad odločitvijo vlade razočarana, predvsem pa zaradi tega, ker so poslanci v državnem zboru sprejeli resolucijo oziroma dokument, s katerim so se zavezali, da bo vsa dokumentacija, povezana z afero orožje, javna. Odločitev vlade tako po njenih besedah kaže, da so deklaracijo politiki v DZ sprejeli s figo v žepu. (STA)

2.

Vlada je ravno tako onemogočila državljanu davkoplačevalcu Martinu Vrečku (in seveda vsem slovencljem)vpogle in razkritje 17 obojestranskih pogodb, ki jih je sklenila z bankami kamor je naložila denar- depozite , ki so last slovenskih državljanov. Noče javnosti pokazati teh pogodb, čeprav je informacijska pooblaščenka oddobrila vpogled v pogodbe v interesu javnosti. Te banke , ki hranijo depozite slovenclejv, ti pa ne smejo izvedeti pod kakšnimi pogoji so :

- ABANKA VIPA d.d., Slovenska cesta 58, 1517 Ljubljana,
- BANKA CELJE d.d., Vodnikova 2, 3000 Celje,
- BANKA KOPER d.d., Pristaniška 14, 6502 Koper,
- BANKA VOLKSBANK d.d., Dunajska cesta 128, 1000 Ljubljana,
- DEŢELNA BANKA SLOVENIJE d.d., Kolodvorska 9, 1000 Ljubljana,
- FACTOR BANKA d.d., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana,
- GORENJSKA BANKA d.d., Kranj, Bleiweisova cesta 1, 4000 Kranj,
- HYPO ALPE- ADRIA BANK d.d., Dunajska cesta 117, 1000 Ljubljana,
- KD BANKA, d.d., Neubergerjeva 30, 1000 Ljubljana,
- NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR d.d., Ulica Vita Kraigherja 4, 2505 Maribor,
- NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d., Ljubljana, Trg republike 2, 1000 Ljubljana,
- POŠTNA BANKA SLOVENIJE, d.d.-bančna, Ulica Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor,
- PROBANKA d.d., Trg Leona Štuklja 12, 2000 Maribor,
- RAIFFEISEN BANKA d.d., Zagrebška cesta 76, 2000 Maribor,
- SKB BANKA d.d., Ljubljana, Ajdovščina 4, 1513 Ljubljana,
- SID – SLOVENSKA IZVOZNA IN RAZVOJNA BANKA d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana,
- UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d., Šmartinska 140,

3.

Ravno tako je slovncljem onemogočen vpogled v zneske, ročnost in pogoje pod katerimi državna SID banka z denarjem scuzanih slovencljev daje jamstva za kredite podjetjem med katerimi so tajkunska.


4.

Ravno tako vlada nima interesa , da bi dala na svetlo tajkunske kredite, imena in priimke ljudi , ki so po raznih političnih povezavah dobili "tajkunske kredite"

Novinarji Financ pa pišejo o sprehajanju psov, kot zaposlitvi nezaposlenih delavcev in mercedesu Jankovičevega sina. tu pa tam še o pravilni in uravnoteženi prehrani in čvekih s katerimi mašijo prazen časopis.
Komu in čemu služi ta vlada ?

28. avgust 2011, ob 07:44:25
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej