Predstavitvena informacija

SPIRIT Slovenija vabi podjetja k skupinski predstavitvi na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2019.

Na podlagi zbranih predlogov, ki so jih posredovala podjetja in združenja, je javna agencija SPIRIT Slovenija objavila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, ki jih bo izvajala v letu 2019.
Fotografija: Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Arab Health 2018, Dubaj (foto: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija).
 
Odpri galerijo
Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Arab Health 2018, Dubaj (foto: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija).  

V okviru skupinskih predstavitev na mednarodnih sejmih SPIRIT Slovenija krije stroške neopremljenega razstavnega prostora, zakupa tehničnih priključkov in vpisa v katalog. Poleg tega se s sejmišči dogovarja za najboljšo možno lokacijo razstavnega prostora, poskrbi za najem tehničnih priključkov in vpis razstavljavcev v katalog in podjetjem svetuje, kako se na sejemsko predstavitev kar najbolje pripraviti. Podjetja krijejo stroške postavitve stojnice, službenih poti zaposlenih in prisotnosti osebja na stojnici.
 
SEJEM PODROČJE TERMIN KRAJ
IMM Sejem pohištvene industrije 14. - 20. januar 2019 Köln, Nemčija
ARAB HEALTH Sejem medicinske opreme in farmacije 28. - 31. januar 2019 Dubaj, Združeni Arabski Emirati
IDEX Sejem obrambne industrije in varnosti 17. - 21. februar 2019 Abu Dhabi, Združeni Arabski Emirati
MADE EXPO Sejem gradbeništva in energetsko varčne gradnje 13. - 16. marec 2019 Milano, Italija
TUTTOFOOD Sejem prehrambne industrije 6. - 9. maj 2019 Milano, Italija
MOULDING EXPO Sejem orodjarstva in kovinsko predelovalne industrije 21. - 24. maj 2019 Stuttgart, Nemčija
TRANSPORT LOGISTIC Sejem transporta in logistike 4. - 7. junij 2019 München, Nemčija
CeBIT Sejem IKT 24. - 28. junij 2019 Hannover, Nemčija
MAISON&OBJET Sejem oblikovanja in interierjev 6. - 10. september 2019 Pariz, Francija
ANUGA Sejem prehrambne industrije 5. - 9. oktober 2019 Köln, Nemčija
METSTRADE Sejem opreme za navtično industrijo 19. - 21. november 2019 Amsterdam, Nizozemska
AF - L 'ARTIGIANO IN FIERA Sejem domače in umetnostne obrti december 2019 Milano, Italija

K udeležbi v skupinskih predstavitvah so vabljena slovenska podjetja, ki želijo na mednarodnih sejmih v tujini predstaviti svoje izdelke in storitve, pridobiti nove poslovne kontakte, povečati možnosti za sklepanje poslov in spoznati svojo konkurenco ter trende v posamezni panogi.
 
Dodatne informacije, vabila in prijavnice za udeležbo v skupinskih predstavitvah na posameznih sejmih bodo na voljo na spletnem portalu za slovenske izvoznike www.izvoznookno.si in na elektronskem poštnem naslovu izvoznookno@spiritslovenia.si.
Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Arab Health 2018, Dubaj (foto: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija).<br />
 
Skupinska predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Arab Health 2018, Dubaj (foto: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija).
 

Koval, d. o. o.: »Sejma Arab Health smo se udeležili prvič. Poglavitni namen udeležbe je bil poiskati distributerje za naše izdelke  v arabskem delu sveta, za kar Dubaj predstavlja odlično izhodiščno točko. Kot trg je zanimiv zaradi gostote poseljenosti ter bližine in navezanosti na trg Savdske Arabije. Prednost skupinskega nastopa je v skupni organizaciji sejma, promociji izdelkov in države, pa tudi logistiki. Sami proizvajamo medicinsko opremo za bolnice, zdravstvene domove in domove za starejše, zato smo na sejmu predstavili izbor izdelkov za nego in prevoz pacientov ter vozičke za pomoč pri rehabilitaciji. Doslej smo se bolj usmerjali na evropski trg, z udeležbo na tem sejmu pa smo želeli izdelke približati in v živo predstaviti podjetjem v arabskem delu sveta, ki so izrazila interes za nakup že pred sejmom. Sejem je bil zelo dobro obiskan, srečali smo se s številnimi potencialnimi kupci, imeli kar nekaj zelo obetavnih pogovorov, zato se veselimo nadaljnjih kontaktov.«

Skupinska predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Transport Logistics 2017, München (foto: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija).
Skupinska predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Transport Logistics 2017, München (foto: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija).


Aktivnost financirana s strani Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo.