Deloindom: Sejem MOS - Z inovativnostjo do energijske učinkovitosti

Na okrogli mizi Energetska učinkovitost kot modra investicija v Celju je beseda tekla o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih ter pridobivanju javnih sredstev.

pet, 14.09.2012, 12:00

Te dni so v ospredju dogajanja na celjskem sejmišču učinkovita raba energije in obnovljivi viri. O tem in pridobivanju javnih sredstev so govorili na okrogli mizi z naslovom Energetska učinkovitost kot modra investicija, ki jo je pripravila spletna skupnost Energetika.net. V dvorani K, kjer podjetja Mik, Roltek in Soltec v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje vsak dan pripravljajo izobraževalne dogodke na temo energijske prenove stavb, je bilo mogoče prisluhniti praktičnim napotkom o projektiranju energijske prenove in o pridobivanju nepovratnih sredstev, na okrogli mizi pa so spregovorili tudi o lesu kot priložnosti trajnostne arhitekture.

»Slovenija porabi 34 odstotkov več energije na enoto BDP, kot je evropsko povprečje, hkrati pa država uvozi 48 odstotkov energije. Če bi bila naša energijska učinkovitost na evropskem povprečju, bi z lastnimi viri energije lahko pokrili 80 odstotkov potreb,« je na včerajšnji okrogli mizi, ki jo je na sejmu MOS pripravila spletna skupnost Energetika.net, opozoril Gorazd Marinček s Slovenskega E-foruma. Po njegovih besedah so logični naslednji ukrepi: povečati energijsko učinkovitost, zmanjšati porabo energije in pospešiti energijsko prenovo javnih stavb, ki bi lahko do 35 odstotkov prihrankov glede na sedanjo porabo.

Na okrogli mizi so spregovorili tudi o lesu v trajnostni arhitekturi ter o energijski prenovi stavb, kaj so povedali pa si lahko preberete na www.deloindom.si.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se