Pridelovalci zelenjave želijo uvedbo slovenskih polic v trgovinah

Pridelovalci in predelovalci so pripravili pogajalska izhodišča za pogajanja z velikimi trgovci.

pet, 06.04.2012, 15:48

Zbirno vlogo oddajte čim prej

Ministrstvo za kmetijstvo poziva kmetovalce, naj čim prej oddajo zbirno vlogo. To morajo do 7. maja vložiti, če želijo letos vložiti zahtevek za katerikoli ukrep kmetijske politike, torej tudi subvencije. Do 4. aprila je bila oddanih oddana le polovica predvidenih vlog, zato na ministrstvu pozivajo, da naj se kmetovalci s čimprejšnjo oddajo vloge izognijo morebitni gneči in slabi volji v dneh pred iztekom roka, oziroma znižanju izplačil zaradi zamud pri oddaji.

Pridelovalci in predelovalci zelenjave je včeraj na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije oblikovala predlog dogovora o sodelovanju in krepitvi partnerstva v zelenjavni verigi. Predlog dogovora bo izhodišče kmetov in predelovalcev pri pogajanjih s Trgovinsko zbornico Slovenije in večjih trgovcev o ureditvi razmer na področju pridelave in trženja zelenjave.

Predlog dogovora se zavzema za enakopravnost vseh sodelujočih v zelenjavni verigi, vzpostavitev organizirane pridelave in trženja slovenske zelenjave, zagotovitev „slovenskih polic" v trgovinah, večjo prepoznavnost načina pridelave zelenjave (na primer integrirana, ekološka pridelava), ter enotnosti in prepoznavnosti embalaže, v kateri bo izključno slovenska zelenjava.

Povezane novice

Tudi trgovci dajejo prednost domači preskrbi s hrano
20. februar ob 12:00
Mercator je povabil slovenske kmete k sodelovanju pri zagotavljanju večje ponudbe domačih pridelkov na svojih policah.
Prijavi sovražni govor