Pridelovalci zelenjave želijo uvedbo slovenskih polic v trgovinah

Pridelovalci in predelovalci so pripravili pogajalska izhodišča za pogajanja z velikimi trgovci.

pet, 06.04.2012, 15:48

Zbirno vlogo oddajte čim prej

Ministrstvo za kmetijstvo poziva kmetovalce, naj čim prej oddajo zbirno vlogo. To morajo do 7. maja vložiti, če želijo letos vložiti zahtevek za katerikoli ukrep kmetijske politike, torej tudi subvencije. Do 4. aprila je bila oddanih oddana le polovica predvidenih vlog, zato na ministrstvu pozivajo, da naj se kmetovalci s čimprejšnjo oddajo vloge izognijo morebitni gneči in slabi volji v dneh pred iztekom roka, oziroma znižanju izplačil zaradi zamud pri oddaji.

Pridelovalci in predelovalci zelenjave je včeraj na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije oblikovala predlog dogovora o sodelovanju in krepitvi partnerstva v zelenjavni verigi. Predlog dogovora bo izhodišče kmetov in predelovalcev pri pogajanjih s Trgovinsko zbornico Slovenije in večjih trgovcev o ureditvi razmer na področju pridelave in trženja zelenjave.

Predlog dogovora se zavzema za enakopravnost vseh sodelujočih v zelenjavni verigi, vzpostavitev organizirane pridelave in trženja slovenske zelenjave, zagotovitev „slovenskih polic" v trgovinah, večjo prepoznavnost načina pridelave zelenjave (na primer integrirana, ekološka pridelava), ter enotnosti in prepoznavnosti embalaže, v kateri bo izključno slovenska zelenjava.

Povezane novice

Tudi trgovci dajejo prednost domači preskrbi s hrano
20. februar ob 12:00
Mercator je povabil slovenske kmete k sodelovanju pri zagotavljanju večje ponudbe domačih pridelkov na svojih policah.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se