Podjetja na sejmu robotike

Sejem za industrijsko napredne tehnologije je spet zrasel.

sre, 27.01.2016, 16:00

Celje − Na celjskem sejmišču so danes za tri dni odprli sejem avtomatizacije, robotike, mehatronike, senzorike in elektronike Ifam & Intronika, ki je namenjen strokovnjakom in podjetnikom. Prvega dne sejma so na njem pripravili tudi pogovor o tem, zakaj v gospodarstvu ni pomembnejših rezultatov dejstva, da Slovenija v to področje razmeroma veliko vlaga.

Družba ICM, ki je organizator sejma, je letos na njem zbrala 112 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Ti predstavljajo sto blagovnih znamk, od tega 39 s področja avtomatizacije, 26 s področja industrijske avtomatizacije, 18 s področja mehatronike, 15 s področja robotike, druge pa so s področij proizvodne informatike, meritev, testiranja, kontrole, sistemske kontrole in računalniškega vida.

Da zanimanje za na sejmu zastopane panoge nezadržno narašča, dokazuje podatek, da je nanj letos prišlo 17 novih podjetij, neposredni razstavljavci poleg Slovenije prihajajo iz Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Italije, Nemčije in Srbije, prek zastopstev pa podjetja iz Slovenije, Nemčije, Japonske, Italije, Poljske, Danske, Slovaške, Avstrije in ZDA.

Sejem Ifam & Intronika, namenjen navezavi stikov med podjetji, je nastal pred 12 leti in odtlej raste. Na spremljajočih strokovnih prireditvah organizator s predavanji in predstavitvami izpostavlja predvsem konkretne primere iz prakse, ki so uspeli zaradi dobrega sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom.

Letos so na sejem povabili tudi študente in dijake na njihovo posebno znanstveno platformo, da predstavijo svoje razvojne projekte.

Prijavi sovražni govor