Atlantic Grupa lani z rastjo prihodkov

Hrvaška in Srbija ostajata najpomembnejša trga skupine, ki od leta 2010 bedi nad Drogo Kolinsko.

V. T.
pon, 22.02.2016, 12:35; spremenjen: 12:36

Ljubljana − Atlantic Grupa je v letu 2015 ustvarila 711 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 5,6-odstotna rast glede na leto prej. Čisti dobiček večinskega lastnika znaša 32 milijonov evrov, kar je 21,1-odstotna rast glede na leto 2014.

V skupini, ki je leta 2010 prevzela Drogo Kolinsko, so z lanskim poslovanjem zadovoljni, saj so povišali tako prihodke kot tudi dobičkonosnost. Najvišjo rast še vedno dosegajo na trgih v regiji, kjer največji trg skupine ostaja Hrvaška. Na hrvaškem trgu so lani dosegli 9,6-odstotno rast, še nekoliko višjo (9,7-odstotno) pa na srbskem trgu, na katerega odpade dobra petina (23,2 odstotka) skupnih prihodkov od prodaje skupine.

»Še naprej bomo razvijali poslovanje v regiji, poudarek našega bodočega razvoja pa je usmerjen proti razvitim zahodnoevropskim trgom, kjer imajo največji potencial naše blagovne znamke Argeta, Bakina tajna, Donat Mg, Cedevita in Multipower,« je ob razgrnitvi rezultatov za lani povedal predsednik uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Po zadnji raziskavi Euromoneyja je bila Atlantic Grupa razglašena za najboljše vodeno podjetje na Hrvaškem ter najboljše vodeno podjetje v sektorju hrana in pijača v srednji in vzhodni Evropi.

Povezane novice

Atlantic Grupa ob polletju z rastjo prodaje in dobička
30. julij ob 15:10
Atlantic Grupa je zabeležila 3,5-odstotno rast glede na lansko primerljivo ...
Prijavi sovražni govor