ATVP Svili In odvzela glasovalne pravice v Tekstini

Glasovalne pravice so Svili In odvzete, dokler ne da prevzemne ponudbe za delnice Tekstine.

Ba. Pa., STA
tor, 19.01.2016, 12:20

Ljubljana − Svet Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je družbi Svila In prepovedal uresničevati glasovalne pravice v Tekstini. Svila In je namreč s povečanjem deleža v ciljni družbi dosegla in presegla dodatni prevzemni prag na način, po katerem po zakonu o prevzemih nastopi sankcija mirovanja glasovalnih pravic, so sporočili iz ATVP.

Glasovalne pravice so Svili In odvzete, dokler ne da prevzemne ponudbe za delnice ciljne družbe v skladu z zakonom o prevzemih ali dokler ne zniža lastniškega deleža v ciljni družbi tako, da dodatnega prevzemnega praga ne bo več dosegala. Do izpolnitve navedenih pogojev pa se tudi Tekstini prepove uresničitev glasovalnih pravic v družbi Svila In, so danes sporočili iz ATVP.

Svet ATVP je sicer odločbo izdal na svoji seji dne 13. januarja.

Kot je ugotovila ATVP, družba Svila In dosega in presega dodatni prevzemni prag v ciljni družbi Tekstina, saj ima v njej 75,41-odstotni delež glasovalnih pravic. Po končanem prevzemnem postopku leta 2007 je bila sicer Svila In oktobra 2007 lastnica 46,99-odstotnega deleža delnic Tekstine z glasovalno pravico.

Prijavi sovražni govor