Borut Pirih še v nadzornem svetu Certe

Skupščina družbe Certa je potrdila Boruta Piriha za novega člana nadzornega sveta družbe.
Objavljeno
19. junij 2017 18.28
Blaž Močnik
Blaž Močnik

Vroče razprave s sodnimi tožbami zaradi dogajanj v vodstvih družb, povezanih z družbo pooblaščenko Certo Holding, se bodo očitno še nadaljevale, saj je skupščina Certe v nadzorni svet izvolila Boruta Piriha, direktorja holdinga. Zamenjal je Zorka Goloba, ki se je pred časom umaknil z vseh funkcij v družbah.

Iz Certe so sporočili, da je skupščina potekala brez zapletov, na sklep so bile vložene izpodbojne tožbe. Zaradi neljubih dogodkov na lanski skupščini Certe Holdinga, ko je morala ukrepati policija, so bili tokrat varnostni ukrepi »v skladu s priporočili policije in varnostne službe«.

Civilna iniciativa Ozaveščena Cerkljanska, ki od začetka nasprotuje imenovanju Piriha na položaje, trdi, da so se nezakonita imenovanja članov nadzornega sveta prenesla tudi v Certo, ki je v večinski lasti holdinga, in tako ogrozila še zakonito delovanje družbe. Zato so ga pozvali k odstopu, češ da njegovo glasovanje na skupščini v imenu Certe Holdinga ni veljavno, saj da je njegovo imenovanje za direktorja nezakonito na podlagi sodbe okrožnega sodišča v Novi Gorici. Sodišče je namreč izničilo sklepe zadnje skupščine.

Toda Pirih pojasnjuje, da ga sklep sodišča do nove skupščine potrjuje za direktorja: »Sklep sodišča je zagotovo kljub sprenevedanju prejela tudi nasprotna stran. S tem sklepom sodišče podaja jasno stališče glede nadzornega sveta kakor tudi mene kot direktorja. Pozivi civilne iniciative so brezpredmetni. Zadnjo besedo bo imelo sodišče in ne ulica, do takrat pa delujem v skladu s statutom družbe in sklepi sodišča.«

Datum skupščine Certe Holdinga sicer še ni znan, saj da poteka letna revizija podjetja.