Cimos po skoraj 20 letih dobil svet delavcev

Razpisali so tudi volitve delavskih predstavnikov v nadzorni svet družbe, kjer imajo rezervirani dve mesti.
Objavljeno
11. februar 2016 12.43
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Koper − Koprski Cimos je po skoraj 20 letih spet dobil svet delavcev. V njem je 13 članov iz vseh slovenskih lokacij Cimosa, svet delavcev pa je v sredo razpisal volitve delavskih predstavnikov v nadzorni svet družbe. Po statutu sta namreč v šestčlanskem nadzornem svetu za delavske predstavnike rezervirani dve mesti, so pojasnili v podjetju.

V sredo se je svet delavcev Cimosa sestal na konstitutivni seji. Kot so danes za STA pojasnili v koprski družbi, je volitve članov sveta delavcev 28. januarja izvedla volilna komisija na pobudo sindikalne podružnice SKEI v Cimosu.

V svetu delavcev je sicer 13 članov iz vseh slovenskih lokacij Cimosa, pristojnosti tega organa pa so opredeljene v zakonu o sodelovanju delavcev pri upravljanju gospodarskih družb.

Po izjavi predsednika sveta delavcev Trajka Isovskega s člani razmišlja tudi o tem, da bi predlagali imenovanje delavskega direktorja, kar je sicer v domeni nadzornega sveta, so še navedli v Cimosu.

Sodelovanje uprave z zaposlenimi je po njihovi oceni sicer dobro. »Uprava je podprla pobudo za volitve in med drugim na rednih delovnih sestankih seznanja sindikalne zaupnike z aktualnimi informacijami o poslovanju in drugih pomembnih dogajanjih, povezanih z družbo,« so dodali.