Debitel čez naslednjo stopnico pripajanja

Dokončno zlitje v Telekom Slovenije predvideno v letošnjem drugem četrtletju.

A. S.
pet, 22.01.2016, 15:30
Prejšnji teden so Debitelovi nadzorniki s soglasjem Telekomovih nadzornikov razrešili direktorja Boruta Razdevška, ki je Debitel, prvega ponudnika mobilne telefonije pri nas, ob vseh lastniških spremembah vodil od ustanovitve leta 1998. Na njegovo mesto so imenovali Danila Tomšiča, ki je bil v preteklih letih direktor v Mobitelu in Telekomu Slovenije.

Ljubljana − Kot so v Telekomu Slovenije napovedali že prejšnji teden, sta družbi Telekom Slovenije in Debitel telekomunikacije danes, v petek, 22. januarja 2016, podpisali pogodbo o pripojitvi Debitela, ki je v stoodstotni lasti Telekoma, k lastniku.

Zaključek postopka je predviden v letošnjem drugem četrtletju, saj mora pogodbo o pripojitvi potrditi še skupščina Debitela, pogodbo pa je treba potem še vpisati v sodni register.

Ko bo pripojitev pravno veljavna, bo celotno premoženje Debitela, z vsemi obveznostmi in pravicami, preneseno na Telekom Slovenije.

V TS ponovno obljubljajo, da bodo uporabniki Debitelovih storitev ne glede na pripojitev tudi v prihodnje uporabljali storitve in omrežje Telekoma Slovenije, »pri tem pa jim bodo na voljo tudi številne ugodnosti, ki jih svojim naročnikom omogoča« le-ta.

Povezane novice

Telekom z današnjim dnem lastnik Debitela
14. oktober ob 13:51
S preknjižbo lastništva delnic se zaključuje postopek prevzema, ki se je začel februarja letos.
Prijavi sovražni govor