Dovoljenje za koncentracijo AA in 4K KNDNS

Po milijonski dokapitalizaciji bo sklad državi za Adrio Airways odštel 100.000 evrov, ostalim lastnikom pa še 298.000 evrov.

A. S.
pon, 22.02.2016, 16:20
Postopek prodaje Adrie Airways bo jutri obravnavala tudi državnozborska komisija za nadzor javnih financ.

Ljubljana – Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence (AVK) je danes objavila, da ne nasprotuje koncentraciji münchenske družbe 4K KNDNS GmbH Adrie Airways, saj je koncentracija skladna s pravili konkurence.

Nemški sklad ima tako proste roke, da za 1,4 milijona evrov dejansko kupi slovenskega letalskega prevoznika. Najprej je sicer predvideno, da država s 3,1 milijonom evrov in 4K KNDNS z milijonom evrov do 20. aprila dokapitalizirata Adrio Airways, potem pa 4K KNDNS odkupi državni delež za sto tisoč evrov, za preostalih 298 tisoč delnic pa izplača njihovim lastnikom po en evro, skupaj torej slabih tristo tisoč evrov.

Do dokapitalizacije bo po napovedi SDH predvidoma prišlo že do srede marca, saj je za 15. marec že sklicana skupščina delničarjev, na kateri bodo sedanje nadzornike Toneta Pekolja, Andreja Bošnjaka, Sergeja Goriupa in Tadeja Pojbiča zamenjali Markus Zöllner, Holger Kowarsch, Martin Vorderwülbeck in Steve Röper.

Prijavi sovražni govor