Dražba nepremičnin TVM neuspešna

Nihče ni vplačal varščine. Tokrat so bile hale, zemljišča in proizvodna oprema na voljo za štiri milijone evrov.
Objavljeno
10. marec 2016 13.42
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Maribor − Stečajni upraviteljici Alji Markovič Čas tudi v tretjem poskusu ni uspelo na dražbi prodati proizvodnih prostorov propadle Tovarne vozil Maribor (TVM), kar je bilo ob odločitvi sedanjega najemnika − družbe Tam Europe, da se dražbe ne bo udeležil, tudi pričakovati. Tokrat so bile hale, zemljišča in proizvodna oprema na voljo za štiri milijone evrov.

Kot je za STA povedala Markovič Časova, ni bila vplačana nobena varščina, tako da je bila dražba znova neuspešna. Ali bo ceno še znižala, tokrat morda na 3,5 milijona evrov, kolikor so že lani za kompleks ponujali v podjetju Tam Europe, ni hotela napovedovati, saj se mora sprva uskladiti z upniki. Kot je dejala, se bo zavzela za to, da nepremičnine prevzame DUTB.

Stečajna upraviteljica je omenjeno premoženje prvič poskušala prodati na dražbi aprila lani, a takrat zanimanja ni bilo. Izklicna cena je namreč znašala 7,85 milijona evrov, kar je bilo veliko preveč za podjetje, ki je s pomočjo kitajskega kapitala oživilo proizvodnjo avtobusov in ima kot sedanji najemnik predkupno pravico. Decembra lani je izklicna cena za kompleks znašala pet milijonov evrov, a zanimanja tudi takrat ni bilo.

»Vsekakor ostajamo interesenti za nakup in nadaljujemo pogovore s stečajno upraviteljico s ciljem doseči skupni dogovor za nakup kompleksa,« so decembra pojasnili v podjetju, tokrat pa potrdili, da jih nakup še vedno zanima.