Javna uprava od februarja s Simobilom

Revizorji zavrnili Telekomov zahtevek, Simobil pridobil 12.000 uporabnikov mobilne telefonije.

čet, 07.01.2016, 10:50; spremenjen: 18:08

Leto 2015 je bilo tudi polno mejnikov, navaja v sporočilu za javnost Dejan Turk, saj je konec poletja v skupino prišel Amis, septembra so dobili že sedemsto tisočega uporabnika in v celem letu pridobili desetkrat več uporabnikov kot v letu 2014. Prepričan je, da bodo še naprej uspešni in bodo v letošnje leto prinesli svežo, inovativno ponudbo, ki bo "razgibala zdaj nekoliko zaspani konvergenčni trg.«

Ljubljana - Simobil bo februarja začel priklapljati prve od okrog dvanajst tisoč uporabnikov mobilne telefonije v javni upravi, je po tem, ko je državna revizijska komisija (DRK) zavrnila Telekomov revizijski zahtevek, napovedal Dejan Turk, predsednik uprave združene slovensko-srbske družbe v avstrijsko-mehiški lasti Simobil in Vip mobile.

DRK je v celoti zavrnila revizijski zahtevek za storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov, ki ga je vložil Telekom Slovenije, kjer odločitev sicer spoštujejo in je ne komentirajo. Čudi pa jih, da je država kot večinska lastnica pripravila razpis, ki je bil po njihovem mnenju do Telekoma Slovenije diskriminatoren. TS je reguliran operater, tako da ga javni razpisi, pri katerih je edino merilo najnižja cena, omejujejo, saj lahko konkurenčni ponudniki izračunajo njihovo najnižjo regulirano ceno.

Prav na to dejstvo je TZS opozoril v svojem revizijskem zahtevku, DRK pa je v svojem sklepu pojasnil, da ni pristojen za odločanje o skladnosti s pravili poštene konkurence, kar je sicer naloga varuha konkurence.

Revizorji so tudi poudarili, da je TS kot sporne izpostavil le posamezne postavke (na primer brezplačne klice znotraj omrežja), kar pa ne pomeni, da ne bo Simobil z drugimi cenami pokrival stroškov. Simobil in Telekom sta se "udarila" tudi pri cenah in tehničnih lastnostih mobilnih naprav, revizorji pa so zapisali, da je Telekom s svojimi predhodnimi ponudbami sam dokazal, da je mogoče ponuditi in zagotavljati nižje cene, kot so ugotovljene na trgu.

Simobil, ki je s trženjem svojih storitev začel 25. marca 1999, je tokrat v zgodovini razpisov za storitve mobilne telefonije v Sloveniji prvič izbran in bo kot najugodnejši ponudnik za storitve mobilne telefonije pridobil več kot 12.000 novih uporabnikov.

Dejan Turk ob tem poudarja, da je pridobitev storitev mobilne telefonije "samo ena izmed številnih uspešnih zgodb preteklega leta, kar potrjuje dobro opravljeno delo tako na omrežju LTE kot na produktni ravni, kjer so uporabnike razveseljevali z revolucionarnimi svežnji."

 

 

Prijavi sovražni govor